Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Ingvar Spetsmark, Polisen

Man och kvinna åtalas för flera inbrott

Två personer, en man och en kvinna i 40-årsldern, åtalas nu för flera inbrott som skedde tidigare i våras i Uddevalla och Lysekils kommun.

Samtliga inbrott ska skett den 20 mars på de olika adresserna. Vid ett av fallen ska två eller tre personer i en silvrig Volvo ha brutit sig in i ett hus på Skaftö och bland annat stulit med sig tavlor och andra värdesaker.

Ett vittne i närheten av huset ska då ha lagt märke till en okänd bil och sett en man hoppa ut ur köksfönstret som sprungit därifrån.

Polisen larmades och kunde först inte få tag på gärningsmännen. Men när en polispatrull sedan lämnade Skaftö för att åka tillbaka till stationen i Uddevalla, observerade de Volvon och tre personer i Rotviksbro som stämde in på vittnesbeskrivningen.

De misstänkta personerna var då på väg in i affären Rotan och polispatrullen följde efter. En civilpolis anslöt och höll span utanför affären och de kunde därefter gripa personerna på plats. Den ena av dem hade en av nycklarna till huset på sig.

De misstänks även för ett flertal andra inbrott och stölder runt Grundsund och i Uddevalla.

På en annan adress på samma gata i Grundsund ska de ha brutit sig in i ett förråd och stulit fiskespö, verktyg, verktygslådor, en grästrimmer och andra föremål.

På ytterligare en adress i Grundsund ska de ha tagit sig in i ett garage och fyllt bilen med värdesaker och sedan flytt platsen.

Mannen och kvinnan som båda är i 40-årsåldern åtalas nu för flera stölder vid Uddevalla tingsrätt. De ska även betala skadestånd till målsägande. Båda förnekar brott.