Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Niclas Jonasson

Maskerad man knivrånade affär – polisen söker gärningsman

Under torsdagseftermiddagen blev en affär på Kungsgatan i Lysekil utsatt för grovt rån. En man hotade personalen med kniv och försvann sedan med kassan. Polisen sökte i området efter gärningsmannen men utan framgång. Ingen person skadades fysiskt under händelsen.

Under eftermiddagen kom en ensam man in i en butik i Lysekil och tvingade till sig pengar från personalen. Med hjälp av en kniv ska mannen hotat till sig kassan. Efter rånet försvann personen från platsen men det är ännu oklart om han lämnade till fots eller i ett fordon.

– Personalen var chockad så det uppfattades inte. Vi är kvar med flera patruller och letar efter gärningsmannen och får se om vi kan hitta något, säger Peter Adlersson, polisen presstalesperson under eftermiddagen.

Ingen person ska enligt polis ha kommit till någon fysisk skada under rånet.

Gärningsmannen har beskrivits som svartklädd med huva på huvudet där mun och näsa var täckta så att enbart ögonen var synliga. Polis som var på plats sökte efter rånaren i området med hjälp av hundpatrull och pratade även med vittnen till händelsen.

Enligt Peter Adlersson ska gärningsmannen ha varit ute efter pengar.

– Gärningsmannen hotade personalen i butiken med kniv som blev tvingade till att öppna kassan. Personalen fick då lämna ifrån sig en del pengar och blev tvingad att lägga sig på golvet, sedan sprang gärningsmannen ut ur butiken, säger han.

Vid 19-tiden var insatsen avslutad och enligt polis har ingen misstänkt person gripits.

Händelsen rubriceras som grovt rån.