Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: ERIK MÅRTENSSON / TT

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Misstänkt bilkapare häktad

Kvinnan satt och väntade i sin bil när en främmande man kom och tog över bilen. Nu har en 29-åring häktats misstänkt för bilstölden

Det var vid 14-tiden den 9 oktober som en kvinna väntade på sin man som var i en butik en bit utanför Lysekil. Då kom en främmande person och tvingade till sig bilen genom att agera hotfullt och säga till kvinnan att gå ut från bilen. Den främmande mannen körde sedan därifrån med det stulna fordonet.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

LÄS MER: Bilkapare jagas av polisen i Bohuslän

Bilen hittades en knapp timme senare i centrala Lysekil, men då var tjuven borta. Polisen hämtade några timmar senare in en misstänkt som först anhölls. Han släpptes dock dagen därpå och var inte länge misstänkt för bilstölden.

LÄS MER: Man hämtad av polisen efter bilkapning

Flera hörda

En knapp vecka senare greps dock en ny misstänkt.

– Han greps inte direkt på plats, utan senare via polisens egna insatser. Jag kan inte gå in på omständigheterna eller var han anträffades, säger åklagaren Tomas Engman som begärde mannen häktad.

Häktningsförhandling hölls i slutet av förra veckan, där tingsrätten beslutade att häkta mannen som misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel.

– Han är numera häktad och utredningen fortgår. De flesta åtgärder är gjorda, vi ska nu försöka få lite mer klarhet. Det är flera personer hörda, säger Tomas Engman.

LÄS MER: Gripen för bilkapning har släppts