Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Nio personer omhändertagna – tog sig in i idrottshall

Polisen fick rycka ut till Lysekils gamla idrottshall efter att ett misstänkt inbrott ägt rum. Nio personer i 20-års åldern hittades på platsen och blev omhändertagna av polis misstänkta för narkotikabrott.

Det var vi ett-tiden natten mot lördag som polis larmades till Strandvägen i Lysekil efter att en person ringt in om ett misstänkt pågående inbrott där en grupp människor setts vid platsen.

– Anmälaren, som tog gruppen på bar gärning, upptäckte att det lyste i idrottshallen och slog då larm. I lokalen hittades flera personer sittandes på golvet, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Enligt polis så kunde anmälaren, som hade flera personer med sig, hålla kvar de totalt nio personerna tills att polis kom till platsen.

– Det visade sig att nio personer befann sig i lokalen. Enligt de här personerna så skulle idrottslokalen ha varit öppen, säger han.

Inga skador på lokalen är rapporterade i samband med händelsen men däremot hittade polisen både narkotika och en kniv på platsen.

– En av personerna hade en kniv på sig och är misstänks för brott mot knivlagen, och två personer ska ha haft någon form av narkotika på sig, samtliga nio misstänks för ringa narkotikabrott, eget bruk och tas med till polisstation för drogtest, säger han.

Inga personskador har rapporterats i samband med händelsen.

LÄS MER: Tre gripna efter inbrott och skadegörelse i sporthall