Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Miljöpartiets valberedning har förslagit att Emma Nohrén tar över som partisekreterare efter Amanda Lind vid partiets kongress i maj. Men det finns fler som är intresserade av uppdraget. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Nohrén hoppas bli Miljöpartiets nya partisekreterare

Nu är det åter dags för Miljöpartiets årliga konferens som den här gången hålls i Örebro. Partiets valberedning har föreslagit Emma Nohrén från Brastad till uppdraget som ny partisekreterare men det finns två motkandidater till det här uppdraget.

– Givetvis åker jag till kongressen med målet att bli ny partisekreterare, säger Emma Nohrén. Men det finns två andra i partiet som vill bli partisekreterare och det är lite öppet hur det kommer att gå på lördag när det är dags för val.

Två utmanare

Den här frågan blev aktuell i samband med att Amanda Lind (MP) lämnade posten som partisekreterare för att bli kulturminister. De två utmanare som finns i miljöpartiet är Märta Stenevi från Malmö och Elion Södergren från Västerbotten som båda har ett starkt stöd lokalt. Nämnas bör att Emma Nohrén har fått stöd av Miljöpartiet i Fyrbodal.

På kongressen ska det också väljas ett nytt språkrör och det är Per Bolund som föreslagits.

Det finns flera intressanta frågor som ska behandlas på Miljöpartiets kongress som pågår den tredje till femte maj.

– Det är bland annat så att vi ska behandla ett förslag om hur Miljöpartiet ska jobba mer långsiktigt.

Ställer upp i EU-valet

Emma Nohrén ställer också upp i valet till EU-parlamentet. Hon finns på plats nummer fem på partiets lista och utgår från att det blir svårt att ta sig in i parlamentet. Miljöpartiet har i dag fyra platser i EU- parlamentet.

– Men jag tänker driva min privata kampanj och försöka få så många kryss som möjligt och mitt mål är att bli havets representant i Bryssel.