Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emma Nohrén (MP) i Lysekil föreslås till uppdraget som ny partisekreterare i Miljöpartiet.
Emma Nohrén (MP) i Lysekil föreslås till uppdraget som ny partisekreterare i Miljöpartiet.

Nohrén kan få tung post i Miljöpartiet

Emma Nohrén (MP) är på väg att få ett av de viktigaste uppdragen i Miljöpartiet. Riksvalberedningen har föreslagit att hon ska få uppdraget som partisekreterare och det innebär att hon kommer att samarbeta en hel del med partiets språkrör.

– Det känns både hedrande och stort att ha föreslagits till det här uppdraget, säger Emma Nohrén som är bosatt i Brastad och som suttit i riksdagen från 2014 till 2018.

Hon har också suttit i fullmäktige i ett antal år och är dessutom anställd som akvariechef på Havets hus. Den här mandatperioden är hon förste vice ordförande i kommunstyrelsen i Lysekil och ledamot i krisledningsnämnden.

Hon fortsätter:

– Det här är en av de viktigaste posterna i ett parti. Mitt jobb är att vara en röst för medlemmarna i partiet och agera på ett sådant sätt att det går bra i valet.

Hur ska ni vända den nedåtgående trenden för Miljöpartiet?

– Jag tycker att vi legat relativt stabilt i de senaste opinionsundersökningarna och nu gäller det att öka förtroendet för partiet.

Hur ser du på den grupp av tidigare Miljöpartister som valt att starta det nya partiet Vändpunkt?

– Det tycker jag är synd. Men jag vill framhålla att vi är det enda Miljöparti som har et inflytande.

Riksvalberedningen har även föreslagit Per Bolund som manligt språkrör medan Isabella Lövin väljs om som kvinnligt språkrör. Partiet har kongress i Örebro den tredje till femte maj och där tas det formella beslutet vilka personer som ska leda Miljöpartiet de närmaste åren.