Nu har Mötesplatsen i Brastad invigts

Nu har Mötesplatsen i Brastad invigts och det skedde med en sång innan det var dags för själva invigningen.

ANNONS
|

– Vi har gjort den här satsningen eftersom det finns behov av en ny mötesplats för de som bor i den här delen av kommunen, säger Torbjörn Edebol, kyrkoherde i Bro och Brastads församlingar.

En hel del boende i Brastad med omnejd som tog tillfället i akt att besöka den nya samlingspunkten som ligger i centrala Brastad. Elena Brolin och Ludvig Govik invigde Mötesplatsen och sedan bjöds det på kaffe och tårta.

– Det här blev verkligen bra, tyckte en av besökarna.

Baby och barnrytmik, barnkör, kulturcafé, stickcafé, after school, fotogrupp, fotogrupp, samtalsstöd och språkcafé är några exempel på några saker som händer på Mötesplatsen.

ANNONS

– Det här ska bli en samlingsplats för alla, säger Torbjörn Edebol.

Fastighet som ligger i centrala Brastad och har inte använts på flera år. Det var kyrkorådet som beslutat göra den här satsningen. I somras köpte pastoratet fastigheten för 400 000 kronor och sedan dess har det satsats en hel del pengar på renovering av byggnaden. Satsningen har kostat närmare två miljoner kronor.

En bit i satsningen har handlat om att installera bergvärme och el. Mats Karlsson, ordförande i kyrkorådet, har tillsammans med Bengt Andersson, bosatt i Häller-Bro, ansvarat för renoveringen och haft täta kontakter med de hantverkare som anlitats för renoveringen av byggnaden.

– Jag är nöjd med resultatet, säger Mats Karlsson.

ANNONS