Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Julia Forsberg, nyhetschef och Ingalill Sundhage, ansvarig utgivare. Bild: Lasse Edwartz
Julia Forsberg, nyhetschef och Ingalill Sundhage, ansvarig utgivare. Bild: Lasse Edwartz

Nu stärker vi närvaron längs kustbandet

Bohusläningen satsar stort och öppnar en ny lokalredaktion i Lysekil. Fyra nya personer ska anställas där lokaljournalistikens innehåll kommer att ligga i fokus.

Inom kort slås dörrarna upp till den nya lokalredaktionen. Två reportrar, en videoreporter och en sportchef kommer att anställas i koncernen och bland annat ge en ökad bevakning i norra Bohuslän.

Tidningen har sedan tidigare lokaler i Folkets hus i Lysekil och kommer enligt Ingalill Sundhage, ansvarig utgivare på Bohusläningen, att öppnas så fort de nya anställningarna är på plats.

– Vi kommer att öka vår närvaro i Lysekil, Sotenäs och Tanum kommun med reportrar från både Bohusläningen och Strömstads Tidning. Vi tror på den prenumererande produkten och vill satsa på det journalistiska innehållet och producera  lokala nyheter, säger Ingalill Sundhage.

"Kommer ännu närmare läsarna"

Julia Forsberg, nyhetschef på redaktionen, säger att den nya satsningen kommer innebära att Bohusläningen kommer ännu närmare läsarna.

– Även om dagens teknik innebär att visst arbete kan göras på distans finns det inget som slår att faktiskt vara på plats där det sker, när det sker, säger hon.

Hennes tro på lokaljournalistiken är stark och enligt Julia Forsberg finns det många guldkorn att fånga upp i området.

– Vi ser att våra läsare uppskattar vårt lokala material och det är därför glädjande att vi kommer kunna leverera ännu mer lokala nyheter. I tider när man pratar om vita fläckar fria från journalistisk bevakning när det kommer till lokal nyhetsbevakning, blir Bohusläningens satsning en viktig markering för hur högt vi värderar vårt uppdrag, säger hon.

Jobba med oss!

Här kan du söka tjänsterna på Bohusläningen.