Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nu tar eleverna på Gullmarsgymnasiet studenten

Regnet öste ner när första studenterna på fredagsmorgonen rusade ut genom dörrarna på Campus Väst. Men glädjen var ändå stor, för det blev ändå ett studentfirande.

Vädergudarna, om man tror på sådant, var inte med studenterna på Gullmarsgymnasiet på fredagen. Men såväl studentfirare som anhöriga trotsade skyfallet och tog sig till det något annorlunda firandet.

Strikta utspringstider, med lång tid mellan och en uppmaning till anhöriga att dyka upp tidigast tio minuter innan utspringet. Det var reglerna som gällde. Men bland studenterna var det glada miner.

– Vi fick i alla fall något jämfört med många andra, så det är vi ändå glada för, sa Louisa Blomgren, som gått marinbiologi, jublande mitt i glädjeruset efter att sprungit ut från Gullmarsgymnasiet.

Sedan var det dags för industriprogrammet och byggprogrammet att springa ut.

Efter det var det dags för naturstudenterna att springa ut. Till tonerna av Håkan Hellströms "Din tid kommer" rusade de ut genom portarna på Gullmarsgymnasiet.

Sedan var det dags för barn och fritidsprogrammet och elprogrammet som i enad trupp kom utspringandes i ett stort konfettiregn.

Johan Syversen från Smögen var en av de som sprang ut från skolan strax innan 13.

– Det känns bra, man får ta det för vad det är. Det är lite speciellt, men det är inget att gråta över. Det blir nog skoj ändå, sa han.

Att mötas av både regn och corona var inget han funderade särskilt mycket över under studentfirandet.

– Corona är som det är, vi får ta det som det är. Och regnet är bara skönt, jag är hur varm som helst, säger Johan som sedan styrde kosan hemåt Smögen där fest väntade natten lång.

Konfettiregnet fortsatte när det var dags för ekonomiprogrammet att springa ut genom Campus västs portar.

Den dittills största klassen jublade, sjöng och avfyrade en stor mängd konfettikanoner över sig själva och Bohusläningens reportrar.

Näst sista klassen för dagen var samhällsstudenterna. Och med lika stor energi som de tidigare klasserna sprang de ut från Gullmarsgymnasiet. Konfetti, visselpipor och tutor ljöd utanför gymnasiet.

"Sist men inte minst: teknikprogrammet" ljöd det ur högtalarna och årets sista studenter rusade ut genom portarna.