Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ny servicebyggnad för de som seglar och för de som vill ta det lugnt

Just nu pågår arbetet för fullt med att bygga klart den nya servicebyggnaden i Havsbadsområdet i Lysekil som bland annat är till för de som planerar att lägga till med båt i gästhamnen. Satsningen kostar 14, 5 miljoner kronor om man också räknar med en större brygginvestering i området.

– Den tidsplan som vi tagit fram håller och målsättningen är att den nya servicebyggnaden ska invigas vid midsommar, säger Christian Wrangmo, fastighetschef i Lysekils kommun.

Den nya och 200 kvadratmeter stora servicebyggnaden får en fasad i vitt som anknyter till det närbelägna och populära kallbadhuset. Just nu hamras det och spikas för fullt i Havsbadsområdet och hantverkarna har fullt upp för att bli klara i tid.

Modernast i Bohuslän

Satsningen innebär att Havsbadsområdet kommer att få en av de modernaste servicebyggnaderna i en gästhamn i Bohuslän. Här ska finnas sådan service som man längtar efter flera dygn till havs.

– En stor del av utrymmena kommer att användas som våtrum. Här ska finnas duschrum, tvättstugor och omklädningsrum. Dessutom kommer det att finnas en reception för den personal som jobbar i gästhamnen.

I satsningen ingår också att bygga ett större soldäck med utsikt mot Släggö. Där ska det bland annat finnas möjligheter att sitta och sola eller njuta av det vackra vädret.

– Dessutom kommer det att finnas badmöjligheter i anslutning till soldäcket, säger Christian Wrangmo.

Måste renoveras

Under arbetet med att bygga en ny servicebyggnad har det visat sig att den närbelägna norra bryggan är i stort behov av renovering. Därför har det tagits ett snabbt beslut att byta ut den gamla bryggan mot en ny.

– Vi startar det arbete inom kort och målet är att bryggan ska bli klar lagom till invigningen av servicebyggnaden.

Arbetet med att riva gamla servicebyggnaden inleddes i höstas. Det handlade om en byggnad som uppfördes 1982 och som renoverades i början av 2000-talet. Byggnaden har haft ett utsatt läge för väder och vind och det har kommit en hel del klagomål till kommunen när det gäller byggnadens standard under de senaste åren.

– Dessutom handlade det om en byggnad som inte gick att använda året om, säger Christian Wrangmo.

Den nya servicebyggnad som snart är klar ska kunna användas året runt.

– Just nu tittar vi på hur den nya byggnaden ska kunna användas. Den kan exempelvis komma att användas för de som paddlar kanot, seglar året om eller för dykare.