Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Ny servicebyggnad för de som seglar och för de som vill ta det lugnt

Just nu pågår arbetet för fullt med att bygga klart den nya servicebyggnaden i Havsbadsområdet i Lysekil som bland annat är till för de som planerar att lägga till med båt i gästhamnen. Satsningen kostar 14, 5 miljoner kronor om man också räknar med en större brygginvestering i området.

– Den tidsplan som vi tagit fram håller och målsättningen är att den nya servicebyggnaden ska invigas vid midsommar, säger Christian Wrangmo, fastighetschef i Lysekils kommun.

Den nya och 200 kvadratmeter stora servicebyggnaden får en fasad i vitt som anknyter till det närbelägna och populära kallbadhuset. Just nu hamras det och spikas för fullt i Havsbadsområdet och hantverkarna har fullt upp för att bli klara i tid.

Modernast i Bohuslän

Satsningen innebär att Havsbadsområdet kommer att få en av de modernaste servicebyggnaderna i en gästhamn i Bohuslän. Här ska finnas sådan service som man längtar efter flera dygn till havs.

– En stor del av utrymmena kommer att användas som våtrum. Här ska finnas duschrum, tvättstugor och omklädningsrum. Dessutom kommer det att finnas en reception för den personal som jobbar i gästhamnen.

I satsningen ingår också att bygga ett större soldäck med utsikt mot Släggö. Där ska det bland annat finnas möjligheter att sitta och sola eller njuta av det vackra vädret.

– Dessutom kommer det att finnas badmöjligheter i anslutning till soldäcket, säger Christian Wrangmo.

Måste renoveras

Under arbetet med att bygga en ny servicebyggnad har det visat sig att den närbelägna norra bryggan är i stort behov av renovering. Därför har det tagits ett snabbt beslut att byta ut den gamla bryggan mot en ny.

– Vi startar det arbete inom kort och målet är att bryggan ska bli klar lagom till invigningen av servicebyggnaden.

Arbetet med att riva gamla servicebyggnaden inleddes i höstas. Det handlade om en byggnad som uppfördes 1982 och som renoverades i början av 2000-talet. Byggnaden har haft ett utsatt läge för väder och vind och det har kommit en hel del klagomål till kommunen när det gäller byggnadens standard under de senaste åren.

– Dessutom handlade det om en byggnad som inte gick att använda året om, säger Christian Wrangmo.

Den nya servicebyggnad som snart är klar ska kunna användas året runt.

– Just nu tittar vi på hur den nya byggnaden ska kunna användas. Den kan exempelvis komma att användas för de som paddlar kanot, seglar året om eller för dykare.