Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Ingvar Spetsmark
Bild: Ingvar Spetsmark

Nya planen för sjukhusområdet överklagas

I oktober klubbades den nya planen för sjukhusområdet i Lysekil. Planen innebar att delar av fastigheten skulle göras om till bostäder – men också att en av byggnaderna kan bli nästan fem gånger så hög som i dag. Nu har beslutet överklagats till mark- och miljödomstolen.

Frågan har stötts och blötts. I april lyftes planen om bostäder vid sjukhusområdet i Lysekil upp i stadsbyggnadsnämnden. Den stoppades och fick återremitteras, då Liberalerna ville att kommunen skulle se till att området även fortsättningsvis skulle kunna användas för sjukvårdsverksamhet.

Efter en korrigering gick den igenom nämnden och sedan röstade en nästintill enig kommunstyrelse igenom planen. Två veckor senare godkände även kommunfullmäktige den nya detaljplanen.

Men nu kan det bli stopp på planerna ändå. Två personer har överklagat beslutet till mark- och miljödomstolen.

De två privatpersonerna menar bland annat att kommunen inte haft tillräckligt samråd, då de som påverkas av ett beslut får möjlighet att inhämta information och komma med synpunkter. Det samråd som skedde var i en alltför liten lokal, vilket innebar att för få människor fick tillgång och det fanns inte tillräckligt med tjänstemän.

Personerna är missnöjda med att en av byggnaderna kan bli nästan fem gånger så hög som i dag. Vilket skulle innebära att grannfastigheter skulle skuggas, menar de.