Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Foto: Marie corneliusson En icke tidsbegränsad långtidsparkering är en omöjlighet enligt lag. Det skulle leda till att skrotbilar dumpas på parkeringen och kommunen står maktlös enligt Lysekils kommun

Parkeringskaos på Skaftö – ändå görs inga ändringar

Var ska man parkera om man är på semester mer än åtta dygn. Det är bara en av frågorna som grundsundsborna vill ha svar på angående parkeringskaoset.


Men Fredrik Torstensson avdelningschef på Mark och Gata har inget svar i nuläget.
– Vi får ta med oss problematiken till höstens genomgång, säger han. I år kommer det inte att bli någon ändring av reglerna.
Parkeringssituationen i Grundsund är kaosartad. Sedan tvåtimmarsparkeringen i samhället infördes har fastighetsägarna  hänvisats till att parkera på sin tomt - vilket sällan fungerar eftersom tomterna är små och ofta består av berg - eller att parkera - om det finns plats - vid fotbollsplan där man får stå i åtta dygn. Men vad händer om man ska ut på sjön med båten och vara borta mer än åtta dygn?
I ett brev till kommunen skriver en fastighetsägare att när de nya parkeringsbestämmelserna infördes ringde han kommunen och frågade "var kan jag ställa bilen om jag är på semester mer än åtta dygn?" och fick svaret att den kunde stå vid fotbollsplan eller vid infartsparkeringen. Vi kollar ändå inte hur länge bilarna står där... I sommar efter båtsemestern hittade han ändå en P-bot på bilrutan.
Fredrik Torstensson avdelningschef på Mark och Gata säger att det råder en fruktansvärd brist på p-platser i Grundsunds samhälle. När tvåtimmarsparkeringen infördes gjorde man det för att få rotation.
– Dagsbesökare är ett måste för handel och näringsidkare. Innan tvåtimmars-parkeringen infördes stod samma bil på samma p-ruta hela sommaren.