Påskparad i Lysekil lockade både påskharar och kycklingar

Påskafton firades ordentligt i Lysekils centrum i lördags. Förra årets succé med påskparaden var tillbaka. Stora som små samlades utklädda för att delta i paraden.
– Det känns som det blev succé i år igen, sa konferencieren Hansåke Kratz från scenen.

ANNONS
|

Många barn och vuxna kom utklädda till Kungstorget i Lysekil under påskafton. För de som inte hade någon påskdräkt hemma, eller som ville komplettera sin outfit, erbjöds det ansiktsmålning på torget.

En av barnen som passade på att få ansiktet målat var Maja Stenson från Göteborg. Hon och familjen var på plats i Lysekil för att fira påsk.

– Jag blir sminkad till en kanin, eller ja, det är en påskhare, konstaterar Maja Stenson.

När klockan närmade sig 13 börjades det fyllas på av påskkycklingar och påskkäringar. Roar Bråten stod i full kycklingdräkt tillsammans med påskklädda dottern Merete Bråten och höll i banderollen. Barnen samlades bakom.

ANNONS

– Det roligaste är att träffa alla barn, de ger så mycket positiv energi, säger Roar Bråten.

Familjen Gustafsson Baraona från Lysekil var en av många barnfamiljer på plats. För de var det första gången i paraden och hela familjen kom utklädd.

– Det är ett jättetrevligt initiativ. Perfekt för en barnfamilj som oss, säger Matilda Gustafsson Baraona.

Hansåke Kratz var utklädd till påskgubbe och var den som skulle leda paraden framåt.

– Det känns underbart, jag har planerat detta i huvudet länge, erkänner han innan paraden drar igång.

Prisades för bäst utklädnad

Efter paraden samlades alla vid scenen i stadsparken. Där delades de ut pris till bäst utklädda. En av vinnarna var Jack Olsson som fick ta plats på scen. Han var utklädd till en höna och som pris fick han en påse med leksaker.

– Det kändes bra, säger Jack Olsson när han kliver av scenen dansandes.

Förutom påskparaden var bland annat räddningstjänsten på plats med ett brandbil och det pågick även ponnyridning och äggjakt. Två som hade hittat varsitt påskägg var klasskompisarna Filip Bolin och Neo Zetterström från Lysekil. Eller ja, med lite hjälp hade de fått sina påskägg erkänner killarna.

– Jag fick min av en kompis som hade hittat, säger Filip Bolin.

ANNONS

– Och jag fick av min mormor som gav det till mig, fyller Neo Zetterström i.

Hansåke Kratz beskriver evenemanget som en succé när han står på scen, men till nästa år har han ett tydligt mål. För trots kyla och hotande regn hade 5086 personer deltagit i Påskmarschen i Visby på skärtorsdagen. Ett deltagarantal som Hansåke Kratz hoppas slå till nästa år.

– Det blir något att bita i, säger Hansåke Kratz till publiken.

ANNONS