Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Philip Nordqvist (M) tycker att förändringen går för långsamt i Hyresgästföreningens regionstyrelse och väljer därför att lämna sitt uppdrag. Bild: Privat
Philip Nordqvist (M) tycker att förändringen går för långsamt i Hyresgästföreningens regionstyrelse och väljer därför att lämna sitt uppdrag. Bild: Privat

Philip Nordqvist (M) lämnar Hyresgästföreningens regionstyrelsen

Philip Nordqvist, ledamot i socialnämnden (M) i Lysekils kommun, väljer att lämna sitt uppdrag i Hyresgästföreningens regionstyrelse. Anledningen menar han är att utvecklingen går för långsamt.

Moderaternas representant Philip Nordqvist väljer att lämna sitt uppdrag i Hyresgästföreningens regionstyrelsen.

Anledningen säger han är att utvecklingen går för långsamt, något som tidningen Hem & Hyra var först med att rapportera om.

– Jag har arbetat med hyresgästföreningen i flera år och gick med just för att jag ville skapa en förändring och hitta nya sätt att tänka. Bland annat att ge unga människor en chans att komma fram men jag tycker att det går för långsamt, det är en gammal struktur och kultur som råder, säger han.

Tidigare kritik mot föreningen

Efter ett regionfullmäktigemöte med Hyresgästföreningen våren 2017 lyfte Nordqvist kritik mot styrelsen som i hans mening advocerade för socialdemokratisk partipolitik trots att föreningen ska vara partipolitiskt obunden.

I en skrivelse till styrelsen ställde han sig frågande till om det krävdes att han övergav det egna partiets värderingar för att hans åsikt skulle vara värd något.

Har det varit svårt att kombinera politiska uppdrag med arbetet för Hyresgästföreningen?

– Nej, det kan jag inte direkt påstå. Föreningen har ju sina rötter i arbetarrörelsen precis som många andra stora föreningar i Sverige men efter skrivelsen som jag skickade in under 2017 så tycker jag att dialogen har varit jättebra och styrelsen poängterade att föreningen är partipolitiskt obunden och i efterspelet har det aldrig varit någon mer diskussion kring det här, säger han.

Då lämnar han regionstyrelsen

Han poängterar att föreningen har gjort många bra saker och att arbetet som görs är viktigt men att han nu väljer att lämna för att istället fokusera på politiken och sitt privata företag.

Philip Nordqvist har varit politiskt aktiv sedan 2003 och företräder i dag Moderaterna i bland annat socialnämnden och jävsnämnden i Lysekil.

– Jag tycker om organisering, att föreläsa och kommer att fokusera på politiken och mitt företag framöver. Planen är att jag kommer lämna över uppdraget i regionstyrelsen i slutet på juni, säger han.