Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Arbetet med att bygga et nytt bostadsområde nära Skalhamn i Lysekils kommun går vidare. Arkivbild

Planförslag vidare efter votering

Den planerade satsningen som ska göra det möjligt att bygga nya bostäder i et område i närheten av Skalhamn i Lysekils kommun går vidare. Byggnadsnämnden har beslutat godkänna det utställningsutlåtande som tagits fram.

Det har varit många turer när det gäller planerna på att bygga bostäder i det här område. Det är företaget Vindbyggarna AB som 2010 tog initiativ till den här satsningen som stoppades av politikerna 2015. Men den planerade satsningen på Preemraff har inneburit att politikerna ändrat sig. För ett år sedan återupptogs det avbrutna planarbetet efter en begäran från Preemraff och vindbyggarna.

Nu har Byggnadsnämnden godkänt det utställningsutlåtande som tagits fram. Men det rådde inte politisk enighet kring detta när frågan var uppe för behandling. Inge Löfgren (MP) reserverade sig mot beslutet och menade bland annat att planen inte kan accepteras utifrån miljöbalkens regler.

Frågan avgjordes genom votering som slutade med att sju av de elva ledamöterna i nämnden sade sa ja till att godkänna utlåtandet.