Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Populär lägergård på Skaftö säljs: ”Många fina minnen”

Den välkända KFUM-gården på Skaftö ska säljas. Närheten till havet har inneburit ett stort intresse för gården som fått utropspriset 8,9 miljoner kronor. Intresset är stort och flera intressenter har hört av sig.

– Jag har varit i kontakt med ett 30-tal intressenter hittills och det kan bli aktuellt med ytterligare visningar, säger mäklaren Patrik Henningsson på Lundins fastighetsbyrå som fått i uppgift att sköta försäljningen.

KFUM-gården på Skaftö byggdes 1948 och användes först som koloni för barn. 1964 köpte KFUM Jönköping Skaftögården och har sedan dess bedrivit olika typer av läger för ungdomar under sommaren. Gården har använts för lägerverksamhet fram tills för något år sedan.

För en och en halv månad sedan lades Skaftögården ut till försäljning på Hemnet och budgivningen har inletts. Fastigheten har en yta på sex hektar och ligger intill Gullmarsfjordens mynning. Det finns en sandstrand och en badö som hör till fastigheten.

Stora utrymmen

Själva huvudbyggnaden har 13 sovrum, sällskapsavdelning, ett stort kök, två duschrum och toaletter i en sidobyggnad.

Fastigheten ligger utanför planlagt område och har enskilt avlopp. Boarean, om man räknar in källarutrymmen i huvudbyggnaden, är på cirka 400 kvadratmeter.

– Det är en fastighet som har ett jättefint läge med närhet till havet, säger Patrik Henningsson.

Huvudbyggnaden ligger inte på strandskyddat område men är i behov av renovering och det krävs ett bygglov för att kunna använda gården för boende året runt, enligt Patrik Henningsson.

LÄS MER: Så många fritidshus är utlandsägda i din kommun

Svårt beslut

Att sälja anläggningen har inte varit ett lätt beslut för KFUM Jönköping enligt föreningschefen Henrik Lindberg.

– Vi har två verksamheter i Jönköping där det är en stor verksamhet. Det handlar om något som heter ungdomens hus och om gården Vidablick. Det var helt enkelt så att vi kände att vi inte orkade med att sköta anläggningen på Skaftö.

– Jag har många som har fina minnen därifrån, säger han.