Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lysekils Segelsällskap Gullmarn har sina lokaler vid gästhamnen i Lysekil. Bilden är tagen vid ett annat tillfället.
Lysekils Segelsällskap Gullmarn har sina lokaler vid gästhamnen i Lysekil. Bilden är tagen vid ett annat tillfället.

Preemmotståndare stoppas från att hyra lokal i Lysekil

Nätverket Stoppa Preemraff planerade att uppehålla sig i Lysekils Segelsällskaps lokaler under den pågående förhandlingen av Preemraffs utbyggnad i Lysekil. Nu visar det sig att så inte blir fallet när föreningen sätter stopp för uthyrningen.

Nätverket Stoppa Preemraff plan var att hålla till i seglarsällskapets lokaler som ligger i anslutning till förhandlingarna som pågår i Lysekil under veckan, något som seglarsällskapet nu med kort varsel satt stopp för, vilket P4 Väst för först med att berätta.

Enligt Stoppa Preemraffs presskommunikatör Jessica Lovell så var avtalet klart och nyckeln redan uthämtad.

– Men med väldigt kort varsel under lördagen så fick vi reda på att vi inte kommer att tillåtas att vara där. Förklaringen vi fick var att det var en person på kansliet som tagit emot vår bokning och inte visste vilka vi var, vilket vi tycker låter ganska märkligt, säger hon.

Vad kommer ni göra nu?

– Vi kommer istället att hyra en restauranglokal som ligger i anslutning till hotellet vid Rosvikstorg. Där kommer vi kunna hålla presskonferens och panelsamtal men vi kommer inte kunna sätta upp ett presshögkvarter, det är något som vi fortfarande håller på att hitta en lösning för, säger hon.

Beklagar kort varsel

Olof Österberg är ordförande i Lysekils Segelsällskap och beklagar att beslutet kom med så kort varsel.

– Vi har förståelse för att detta beslutet inte gör dem glada, säger han.

Enligt Österberg var bokningen gjord under namnet "Jordens vänner" och mottagen av en person från kansliet i januari. Men när frågor från föreningens medlemmar kring bokningen kom in till styrelsen tittade de närmare på den.

– Det har blivit så himla mycket politik av den här frågan och vi vill inte ta ställning varken för eller emot. Vi vill inte bli inblandade och valde därför att ta det här beslutet, säger han.

En person i er styrelse arbetar för Preemraff, har det haft någon betydelse i den här frågan?

– Nej, inte över huvud taget. Vi fick inte tag i honom innan det här beslutet fattades. Preemraff är heller inga sponsorer till oss utan detta handlar om att vi vill värna om våra medlemmar då vi är en liten, ideell förening som inte vill ta ställning i den här politiska frågan, säger han.