Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Mannen som rånade en mack i Lysekil fören dryg månad sedan har nu dömts till fängelse.

Rånade mack för att betala skuld

En skuld som snabbt skulle betalas in var motivet till rånet mot en mack i Lysekil förra månaden. Nu har en 27-årig man dömts till fängelse.

27-åringen döms till ett år och åtta månaders fängelse för rånet mot Preemmacken på Landsvägsgatan på kvällen den 16 maj. Kvinnan som arbetade i macken och en kund har beskrivit hur mannen, maskerad med en huva och beväpnad med en pistol, rusade in på macken och tvingade till sig cirka 7 000 kronor. Kvinnan blev mycket skärrad av händelsen och har uppgett att hon inte vet om hon klarar av att jobba kvar.

Trots att mannen var maskerad kände hon igen rånaren som 27-åringen. Det finns även vittnen, däribland en polis, som sett 27-åringen både före och efter rånet och då var han klädd på samma sätt som under rånet sånär som på rånarluvan. I hans hem hittades också en så kallad soft airgun, som liknade den pistol som användes under rånet.

Läs mer Man häktades för Lysekilsrånet

Det har i utredningen framkommit att 27-åringen hade en skuld som han var tvungen att betala. 27-åringens mamma vittnade om att "han var hotad av en person eller ett gäng som skulle ha 3 000 kronor". Hon lånade tidigare under dagen ut en del av pengarna, men inte hela summan. Senare samma kväll meddelade sonen att de hade släppt honom och att de fått mer än vad han skulle ha gett dem. Mamman hörde om rånet först senare.

27-åringen är dömd sedan tidigare, senast i augusti 2014 då han dömdes till två års fängelse för bland annat stöld och rån. Den nya domen omfattar även häleri, då mannen har innehaft surfplattor som stals från Mariedalsskolan tidigare i vår.