SD-politikern skrev om att kasta isbollar på "invällare" - lämnar uppdrag

Efter kommentarer som att hon bor på "blatteberget" kommer nu beskedet om att SD-politikern Annacarin Maisa lämnar sitt uppdrag i Lysekil.

ANNONS
|

Sverigedemokraten Annacarin Maisa lämnar sitt uppdrag i socialnämnden i Lysekil.

I måndags skrev Bohusläningen om politikernsFacebook-kommentarer. Hon hade bland annat skrivit om att kasta isbollar på "invällare", och "de är så Jävla många att man inte kan missa".

Till tidningen sahon då att hon har skrivit kommentarerna men också att de gjordes innan hon blev politiker.

– Det är sådant som jag lade ut innan jag tog det här uppdraget, jag lägger inte ut sådant längre, var en av hennes kommentar till tidningen då samt att hon ångrade inläggen.

På frågan om om vill kasta isbollar på människor svarade hon: – Definitivt inte, det är ingenting jag tänkt gå ut och göra, sa hon.

ANNONS

I det pressmeddelande som på onsdagskvällen skickades ut framgår det nu att Annacarin Maisa valt att efter ett samtal med partiets gruppledare, lämna uppdrageti socialnämnden. Maisas kommentarer beskrivs som olämpliga.

I mailet som är undertecknat Matheus Enholm, Sverigedemokraternas ordförande för distriktet Västra Götaland Norra, skriver man att "partiet ser allvarligt kring hennes förehavanden på sociala medier och menar att hon fört sig mot partiets ideologi."

–Det hon har skrivitär inget som vi står bakom. Det avviker från vår ideologi. Det har gått fort det här sedan vi fick reda på det och det visar hur hårt vi ser på det, säger Matheus Enholm till Bohusläningen på torsdagen.

Han berättar också att hon på onsdagen skrev på ett papper där hon frivilligt gått med på att avsäga sig sitt uppdrag.

Ett medlemsärende kommernu att startas internt inom partiet.

– Det blir en fråga för om hon ska uteslutas från partiet eller inte, sägerMatheus Enholm.

Bohusläningen har under torsdagen sökt Annacarin Maisa för en kommentar utan att lyckas.

LÄS OCKSÅ:

Texten uppdateras

ANNONS