Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Blåljus Bild: Filip Landqvist
Blåljus Bild: Filip Landqvist

Sjöräddningen fattade misstankar – två misstänkta båttjuvar anhållna

Två män greps under onsdagskvällen i vad polisen tror är är stulen båt. I båten låg också två utombordsmotorer. Nu söker polisen båtens ägare.

Vid 22:30 på onsdagen larmades polis till Havsbadet i Lysekil. Det var sjöräddningen som hade fattat misstankar mot två män i en platssnipa som de hjälpt tidigare under dagen, men då i en helt annan båt. I plastsnipan fanns dessutom två utombordsmotorer, och polis grep de två männen, som misstänks för stöld.

Männen, som är i 35- respektive 45-årsåldern, är från närområdet och kända av polis sedan tidigare. De anhölls under natten av åklagare.

Polisen misstänker att båten är stulen nånstans, men vet inte var, när eller vem som äger den.

– Vi har ingen målsägande till båten än. Den kommer från kusten här nånstans, men vi vet inte var, säger Lars Ström, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

Han beskriver båten, en Hanto 24, som en vit plastsnipa med blått kapell, och med ett gammalt registreringsnummer på sidan: cfa82.

– Är det någon som känner igen det är det bra om man hör av sig till oss. Vi ska söka både ägaren till båten och de två båtmotorerna, säger Lars Ström.

Tips till polisen kan lämnas på telefon 114 14.