Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sjukvårdspersonal ska vittna om Lysekilsmordet

Rättegången mot den 73-åriga Lysekilskvinna som misstänks ha mördat sin make går in på dag tre. Dagen är vigd åt vittnesförhör, där bland annat sjukvårdspersonal ska berätta om när paret kom in till sjukhus efter att ha överdoserat sömntabletter. Bohusläningen var på plats inför rättegången.

På tisdagen är det dags för den tredje av fyra rättegångsdagar i fallet med den 73-åriga Lysekilskvinnan som misstänks ha mördat sin make. Efter att den misstänkta kvinnan fått vittna under måndagen är det på tisdagen dags för sjukvårdspersonal att vittna.

LÄS MER: Man i Lysekil död – äldre kvinna misstänkt för mord

Under förmiddagen har fyra vittnen kallats till förhandlingen. Två personer från hemtjänsten, en ambulanssjuksköterska samt rättsläkaren.

Hemtjänstpersonal redogjorde för kvällsbesöket den 5 april, samma kväll då maken avled. Hon berättade då att hon gett mannen mediciner och haft ett kortare samtal med paret. De hade bland annat skämtat om mannens lakan.

– Han hade ett käckt lakan med älgar på. Då frågade jag honom om han jagade, varpå NN (hustrun, reporters anmärkning) svarade 'inte sådan jakt i alla fall'. Det var skämtsamt, berättade personalen.

Upptäcktes morgonen innan

En annan person från hemtjänsten upptäckte paret morgonen efter. Då var maken avliden och hustrun medvetslös. Hemtjänstpersonalen upptäckte snabbt att maken var avliden. Den personen uppgav att hon aldrig hört kvinnan eller hennes make uttrycka någon dödsvilja.

Även ambulanspersonal konstaterade snabbt att mannen var död och att han varit det under en längre tid. Därför inleddes heller inga livräddande åtgärder. Kvinnan vaknade till liv när ambulanspersonalen kom på plats.

– Hon var vid ganska god vigör. Vi körde fram henne till helikopter. Men vi kunde konstatera att det fanns ingen akut livsfara och efter ett kort samtal med helikopterföraren körde vi henne själva, sa ambulansföraren.

LÄS MER: Tittade på Keno när hon väntade på att maken skulle dö

Sist ut av förmiddagens vittnen var rättsläkaren. Han anlände till brottsplatsen under eftermiddagen och kunde, efter undersökningar, komma fram till att mannen med stor sannolikhet avlidit någon gång mellan 12.30 och 21, den 5 april.

Försvaret hoppas ändra rubriceringen

Försvaret har inte kallat några egna vittnen, utan är nöjd med de som redan kallats. För försvarsadvokaten Tommy Nilsson ligger dagens fokus på att visa att kvinnan gjort dådet i samverkan med mannen.

– Det kommer ske genom vittnesbevisning som kommer att förklara att när man varit jätteförgiftad så är man inte riktigt klar i skallen efteråt, säger han.

Sista rättegångsdagen kommer ägnas åt slutplädering och sedan kan det dröja till hösten innan en dom kommer. Tommy Nilsson tror och tycker att domen ska bli dråp och inte mord.

– Jag tror och har förhoppningar om att det blir ett lindrigt straff, men min klient är mycket medveten om att det kan bli fängelse. Hon är nöjd och vet att mannen inte lider nu på något sätt, säger han.

LÄS MER: Åklagaren: Uttalanden visar visar att mannen inte vill dö

Rättegångens tredje dag pågår och Bohusläningen kommer rapportera vad som händer under dagen.