Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/8

Skärgårdshus på Skaftö till salu för 14 miljoner

Just nu är ett skärgårdshus från 1895 som ligger på Östersidan på Skaftö till salu för 14 miljoner kronor. I priset ingår också en sjöbod med kvällssol och en rejäl båtplats. Priset per kvadratmeter ligger på 215000 kronor men mäklaren vill inte gärna använda ett sådant mått.

– Det här är ett fantastiskt hus och det finns många förklaringar till det här priset, säger Else Lundbom på Vikens Fastighetsbyrå i Lysekil som just nu håller på att sälja det här objektet för tredje gången.

Skärgårdshuset som ligger idylliskt på Östersidan har fyra rum och kök och en boarea på 65 kvadrat. På ena kortsidan finns en balkong med utsikt mot havet. Till detta finns ytterligare utrymmen på totalt 15 kvadrat och en grönskande tomt på 430 kvadratmeter, något som är relativt ovanligt i mindre kustsamhällen.

– Stora resurser har lagts ner på att renovera det här huset, säger Else Lundbom. Det handlar om en byggnad från 1895 som tagits omhand på ett bra sätt.

Det förekommer ofta att utgångspriset för en bostad delas med antalet kvadratmeter för att få fram ett pris per kvadratmeter. Det innebär att den här villan får ett kvadratmeterpris på cirka 215 000 kronor vilket är i nivå med vad priserna ligger på exempelvis Strandvägen i Stockholm.

Läs också: Sveriges dyraste fritidshus 2016.

Läs också: Dyraste husen i Bohuslän.

Men Else Lundbom tycker det är fel att räkna på ett sådant sätt.

– Det är viktigt att ta med alla bitar i en försäljning, säger hon.

En sak som drar upp priset är den närbelägna sjöboden i två plan och med en yta på totalt 100 kvadratmeter och en brygga och båtplats som ligger cirka 75 meter från själva bostaden som är målad i vitt och renoverad både in och utvändigt.

– Det går att få eftermiddagssol om man sitter vid sjöboden och det är något som många uppskattar. Det är också så att det finns en rejäl brygga och bra båtplats.

Huset är byggt 1985 och ombyggt 1999 och mellan 2011 och 2012. Det finns kommunalt vatten och avlopp som dragits till skärgårdsvillan och det finns redan flera som anmält sitt intresse för den här fastigheten som hör till ett av de dyraste objekten i västra Götalands län.