Utbildningsnämnden i Lysekil har dragit över sin budget 2018 med 11, 3 miljoner. Nu ses verksamheten över.
Utbildningsnämnden i Lysekil har dragit över sin budget 2018 med 11, 3 miljoner. Nu ses verksamheten över. Bild: Stefan Bennhage

Ska förhindra nytt underskott för skolan i Lysekil

Förskolan, grundskolan och gymnasiet i Lysekils kommun har dragit över sin budget med 11, 5 miljoner 2018. Nu ska det tas fram en handlingsplan för att undvika ett nytt underskott.

ANNONS
|

– Det finns flera anledningar till underskottet och förvaltningen och det kan innebära besparingar i verksamheten, säger Monica Andersson (C), ordförande i Utbildningsnämnden.

Det finns flera orsaker till underskottet. Kostnaderna har exempelvis varit högre för undervisning än vad som avsatts i budget för vissa elever på gymnasiet som visar sig ha bristfällig kunskap i vissa ämnen.

– Det här är ett problem som vi delar med flera andra kommuner.

Det finns ytterligare några förklaringar till underskottet. Flera verksamheter har använt mer pengar än vad som avsatts i budget. Det handlar exempelvis om förskolan, grund och särskolan och kostnaderna för måltider och skolskjutsar. Dessutom är det, enligt protokollet från Utbildningsnämnden, så att gymnasiet inte i tid har anpassat sin organisation.

ANNONS
ANNONS