Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Nu står det klart att Näringslivscentrum ska ordna med bostäder för de 2500 gästarbetare som ska se över Preemraffs anläggning till hösten. Bild: Ingvar Spetsmark

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Ska hjälpa Preemraff att hitta bostäder

Till hösten är det åter dags för ett storstopp på Preemraff. Raffinaderiet ska stängas ner under några veckor och cirka 2500 gästarbetare ska gå igenom anläggningen. Näringslivscentrum i Lysekil får ett ansvar för att ta fram bostäder

Preemraff brukar göra ett storstopp med några års mellanrum. När detta görs stängs hela raffinaderiet och hela anläggningen undersöks noga.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Tidigare har den lokala turistbyrån haft ansvaret för detta, säger Ulf Bertilsson, ordförande i Näringslivscentrum, och fortsätter:

– Nu är det vi som tagit över ansvaret för detta. Vårt mål är att bygga upp en bokningssajt dit hyresvärdar och de som behöver boende kan vända sig. Det ska bli möjligt att boka boende på den här sajten både på engelska och svenska.

Preemraff har hela tiden behov av personal i samband med olika arbeten. Det handlar dels om mindre arbeten som utförs på raffinaderiet. Det kommer att bli full fart på Preemraff under storstoppet.

De första gästarbetarna väntas dyka upp redan innan semestrarna. Sedan kommer antalet anställda att öka undan för undan. Under september och oktober kommer cirka 2500 gästarbetare att delta i översynen av raffinaderiet.