Slutar i protest mot S–bråken

En av socialdemokraternas yngsta politiker, Filip Nordqvist, hoppar av partiet och alla sina uppdrag. Orsaken är de interna bråken. Han övergår nu till Folkpartiet i stället.

ANNONS
|

Den senaste tidens bråk blev för mycket. Politiken gömdes och glömdes under en hög av konflikter. Nu har 24-årige Filip Nordqvist fått nog.

– Jag orkar inte mer. Det är nya saker hela tiden som gör att det inte går att jobba framåt. Jag har tyckt att vi måste lägga konflikterna bakom oss för att kunna fokusera på politiken, på hur vi ska arbeta för kommunen. Stridsyxan måste grävas ner. Men det har inte gjorts, säger han.

24-årige Filip Nordqvist har varit engagerad i Socialdemokraterna i ungefär sju år. Under den tiden har han bland annat varit ordförande för SSU Bohuslän. För ett och ett halvt år sedan flyttade han från Sotenäs till Lysekil, och har sedan dess varit ersättare i miljö- och byggnadsnämnden, gymnasienämnden och vuxenutbildningsnämnden. Kommande mandatperiod skulle han också ha suttit i kommunfullmäktige. Men så blir det inte.

ANNONS

– Jag vill hålla på med politik, jag vill arbeta för Lysekils bästa. Det går inte att göra det för Socialdemokraterna nu. Därför går jag med i Folkpartiet i stället, och hoppas få göra det för dem, säger han.

Han är särskilt kritisk mot de partikamrater som hotat att avsäga sig sina uppdrag men nu inte tycks göra det.

– Det handlar inte bara om Sven-Gunnar Gunnarsson, det är många som sagt samma sak men sedan inte håller det. Det är helt oacceptabelt tycker jag. De tappar allt förtroende, säger han.

ANNONS