Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Solen tillbaka i Bohuslän – men minusgrader att vänta

Den meteorologiska våren har anlänt. Men långkalsonger kan behövas fortfarande.
– Det är vår statistiskt, men man får räkna med att värmen dröjer ett tag ännu, säger meteorologen Sofia Söderberg vid SMHI.

Även om våren rent statistiskt kommit till Bohuslän och Dalsland blir det minusgrader nattetid under den kommande veckan. Inne i Uddevalla ser de ut att bli som kallast natten mellan torsdag och fredag. Så har man sina vårblommor i korg på balkongen kan det vara idé att ta in dem på natten.

När dygnsmedelstemperaturen varit över noll grader under sju dygn i sträck, som det varit efter 15 februari, råder enligt väderlekstjänsten meteorologisk vår.

– Den bedömningen ändrar vi inte på, även om det skulle bli minusgrader under flera dygn i sträck senare under våren, berättar Sofia Söderberg.

Hur ser då den närmaste framtiden ut väderleksmässigt här i Bohuslän och Dalsland?

– Det blir kallare. Åtminstone kommer det att passera mer kall luft under den närmaste veckan. Möjligen kommer det in lite varmare luft till helgen. Men det blir inte jättemycket högre lufttemperaturer än vi har just nu i alla fall.

Sofia Söderberg, som tittar på SMHI:s kartor, berättar också att solen faktiskt kan visa sig lite på dagarna och värma lite så det känns.

– Det kan kanske ge fyra, fem plusgrader fram till på torsdag. Men vädret varierar och det kan tidvis också komma in byar med regn eller blötsnö. Några större mängder ser det dock inte ut att bli i så fall.

Enligt SMHI:s tiodygnsprognos blir de kallast fredag natt då de kan bli upp till fem minusgrader.