Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Fastighetsägaren Hemsö vill bygga bostäder på sjukhusområdet i Lysekil. Men politikerna i samhällsbyggnadsnämnden har tillfälligt stoppat det framtagna planförslaget. Bild: Ingvar Spetsmark
Fastighetsägaren Hemsö vill bygga bostäder på sjukhusområdet i Lysekil. Men politikerna i samhällsbyggnadsnämnden har tillfälligt stoppat det framtagna planförslaget. Bild: Ingvar Spetsmark

Stopp för bostäder på sjukhusområde – planen måste göras om

Fastighetsägaren Hemsö vill utveckla ett antal fastigheter som hör till sjukhusområdet i Lysekil. Bolaget vill bland annat få möjlighet att bygga om fastigheter på höjden och göra om en del av lokalerna till lägenheter, kontor och lokaler för utbildning. Men politikerna i stadsbyggnadsnämnden har tillfälligt stoppat det framtagna planförslaget.

– Vi tycker det är viktigt att kunna slå vakt om sjukhusområdet och arbeta för att det även i fortsättningen ska kunna användas för verksamhet som har med sjukvård att göra, säger Lars Björneld (L), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Just nu pågår ett arbete i syfte att ta fram en ny detaljplan för det här området i Lysekil. Det handlar om ett område med en areal på fyra hektar som i stort sett gäller för hela området som hör till Lysekils sjukhus.

Bakgrunden till varför fastighetsägaren tagit upp det hela beror på att det finns en hel del tomma lokaler inne på sjukhusområdet som inte kunnat hyras ut trots flera försöka.

Därför har fastighetsägarna ansökt om att ändrad användning på så sätt att det också blir tillåtet att göra om delar av lokalerna till bostäder, kontor och lokaler för utbildning.

– Vi vill att planförslaget ska skickas ut på ännu en remissomgång så att fastighetsägarna, de politiska partierna och andra berörda ska få säga sitt innan planförslaget kan skickas vidare till granskning, säger Lars Björneld.

När yttrandena kommit in beslutar politikerna om planförslaget ska skickas vidare för granskning.