Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Stor vattenläcka hos sängföretag i Lysekil

Räddningstjänsten larmades under torsdagsförmiddagen till ett sängföretag i Lysekil efter att en stor vattenläcka gjort att vatten forsade in i lokalerna.

Det var vid 10-tiden som räddningstjänsten larmades till sängföretaget Carpe Diem i Lysekil efter att ett större vattenläckage drabbat lokalen.

– Det var stora mängder vatten som kom in, det sprutade rejält. Det tog en stund innan vi kunde stoppa vattentillförseln för vi fick ta hjälp av Leva som har hand om Lysekils el- och vatten försörjning, säger Tony Karlsson, inre befäl på räddningstjänsten.

Räddningstjänsten fick pumpa ut vatten under drygt två timmar tid och kunde sedan lämna platsen.

– Förmodligen kommer en saneringsfirma att behövas för att hantera fuktskador och eventuellt bryta upp väggar och liknande, säger han.

Carpe Diems vd David Zettergren bekräftar att läckan uppstått och berömmer samtidigt personalen.

– De agerade snabbt när läckan uppstod och som började öppna brunnar i lokalen och på andra sätt försöka få ut vattnet, säger han.

– Det var ett rör i fastigheten som fått en läcka men det var en huvudledning så vi kunde inte själva stänga av vattnet. Men nu är vattnet borta från lokalen och vi har Fukt i Väst här som kommer säkerställa att el och annat fungerar som det ska. Förhoppning är att vi ska kunna öppna som vanligt på tisdag efter påsken, säger han.