Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Lysekils kommun väntas göra ett plusresultat för 2018. Bild: Lasse Edwartz

Stort överskott för Lysekil

Lysekils kommun redovisar ett positivt resultat på 19,8 miljoner kronor för 2018. Detta kan jämföras med det budgeterade resultat på 14,1 miljoner och föregående års resultat på 8,1 miljoner.

I det pressmeddelande som skickats ut från kommunen framgår att verksamhetens nettokostnader har ökat med 2,4 procent under 2018 vilket är i nivå när det gäller skatteintäkternas utveckling.

De kommunala bolagens bokslut är inte klart ännu och några preliminära uppgifter om de enskilda bolagens resultat eller kommunkoncernens sammanställda resultat har inte tagits fram i den information som skickats ut. just nu pågår ett arbete för att ta fram de resultaten.

En del av förklaringen till det preliminära resultatet är en reavinst på 12, 3 miljoner i samband med att Lysekils kommun sålt aktier i avfallsbolaget Rambo.

– Det är positivt att vi har bättre balans mellan intäkter och kostnader men vi kan absolut inte slå oss till ro utan vi måste fortsätta vårt arbete med att anpassa vår organisation, säger kommunalrådet Jan-Olof Johansson (S) i ett pressmeddelande.