Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/5

Svårt läge i utredning om industribrand i Lysekil

Branden i gamla konservfabriken i Lysekil misstänks vara anlagd. Men den tekniska undersökningen av fabriken gav inte mycket – och polisen har ingen tydlig bild av vad som hänt.

På kvällen den fjärde november larmades räddningstjänsten till en brand i den gamla konservfabriken i Lysekil. Under natten arbetade brandmännen med släckningsarbetet.

Branden var under kontroll på morgonen. Under natten hade väggar och tak rasat in och man hade därför inte kunnat gå in i byggnaden. På torsdagsförmiddagen den femte november meddelade polisen att det fanns misstankar om att branden kunde vara anlagd.

– I samband med att branden har startat ska någon person ha hört ljud inifrån lokalen, någon som har brötat, därav inleder vi förundersökning om mordbrand, sa Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen, då.

”Fel att säga att vi har någon bild”

En teknisk undersökning har nu gjorts vid platsen. Det har dock varit svårt att undersöka, berättar Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens enhet för grova brott.

– När det har varit en totalbrand är det svårt med den tekniska utredningen. Det är svårt att komma fram till något då, säger han.

Det finns ännu ingen misstänkt för branden och polisen har ingen bild av vad det är som har hänt vid platsen innan branden bröt ut.

– Det kan jag inte säga att vi har. Det vore fel att säga att vi har någon bild av det, säger Sten-Rune Timmersjö.