Flera åtgärder ska vidtas för att öka tryggheten i Lysekil. Arkivbild
Flera åtgärder ska vidtas för att öka tryggheten i Lysekil. Arkivbild Bild: Lasse Edwartz

Tar nytt grepp för ökad trygghet i Lysekil

Nu tar Trygghetsgruppen i Lysekil ett nytt grepp för att sprida information om det pågående arbetet när det gäller att förebygga brott.

ANNONS
|

– I fortsättningen ska vi informera medborgarna med ett nyhetsbrev som ska ges ut varannan månad, säger Joakim Hagetoft, säkerhetssamordnare i Lysekils kommun. Nyhetsbrevet ska läggas ut på kommunens hemsida och spridas i sociala medier.

I det senaste brevet som tagits fram står det bland annat att antalet anmälda brott under perioden december 2018 och fram till i januari i år minskat något. Samtidigt har polisen noterat en ökning av våldsbrotten som kan relateras till krogmiljön. Två personrån har anmälts och ska enligt anmälningarna drabbat personer på väg hem från krogen.

Oroligheter med fyrverkerier och upplevd otrygghet på platser där umgås i grupp är två andra saker som Trygghetsgruppen vill lyfta fram. Ökad närvaro och fler trygghetsvandrare nattetid och fler insatser i centrum, Badhusberget och i et antal platser i den här delen i Lysekil är något som prioriteras.

ANNONS

Nu tar Trygghetsgruppen i Lysekil nya tag för att minska brottsligheten.

ANNONS