Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Flera åtgärder ska vidtas för att öka tryggheten i Lysekil. Arkivbild Bild: Lasse Edwartz

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Tar nytt grepp för ökad trygghet i Lysekil

Nu tar Trygghetsgruppen i Lysekil ett nytt grepp för att sprida information om det pågående arbetet när det gäller att förebygga brott.

– I fortsättningen ska vi informera medborgarna med ett nyhetsbrev som ska ges ut varannan månad, säger Joakim Hagetoft, säkerhetssamordnare i Lysekils kommun. Nyhetsbrevet ska läggas ut på kommunens hemsida och spridas i sociala medier.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

I det senaste brevet som tagits fram står det bland annat att antalet anmälda brott under perioden december 2018 och fram till i januari i år minskat något. Samtidigt har polisen noterat en ökning av våldsbrotten som kan relateras till krogmiljön. Två personrån har anmälts och ska enligt anmälningarna drabbat personer på väg hem från krogen.

Oroligheter med fyrverkerier och upplevd otrygghet på platser där umgås i grupp är två andra saker som Trygghetsgruppen vill lyfta fram. Ökad närvaro och fler trygghetsvandrare nattetid och fler insatser i centrum, Badhusberget och i et antal platser i den här delen i Lysekil är något som prioriteras.

Nu tar Trygghetsgruppen i Lysekil nya tag för att minska brottsligheten.