Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Årets skutträff genomförde i farvattnen utanför Lysekil. Bild: Ingvar Spetsmark

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Traditionell seglats utanför Lysekil

Under lördagen var det dags för Skutträffen som den här gången genomfördes i havet utanför Lysekil. Ett 20-tal äldre segelfartyg i olika storlekar deltog i träffen.

Klockan 10.00 gick startskottet och de vackra fartygen ut till havs. Det såg verkligen mäktigt ut när de fartygen begav sig ut till havs för att göra upp om segern. Skutträffen genomförs den första lördagen i oktober på olika platser i området och det är så kallade traditionsfartyg från Västra Götaland som deltar i seglatsen. Den här gången var start och mål i Lysekil.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Seglingen avslutades på lördag eftermiddag då fartygen åter lade till i hamnen i Lysekil efter en sehling som pågick i nägra timmar. Segelskutan T/S Westkust med hemmahamn på Orust vann den tyngre klassen.

– Det var en rolig tävling även om det inte blåste så mycket. Vi lyckades göra det mesta rätt och det var därför vi vann, säger Lina Wendin, en av de som var ombord på T/S Westkust.

De deltagande båtarna delades in i två klasser. Den mindre klassen vanns av skutan Laura som byggdes i Norge 1939 med hemmahamn i Asperö.

Skutträff. Ett 20-tal äldre segelfartyg deltog i årets skutträff som genomfördes i havet utanför Lysekil.