Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Trots en lugn sommar - nya oroligheter i Lysekil

Precis när man trodde att lugnet infunnit sig i Lysekil var det dags igen. Sent på tisdagskvällen larmades polisen till Badhusberget i Lysekil efter att vittnen sett ungdomar bete sig stökigt.

Bohusläningen skrev nyligen om lugnet som infunnit sig i Lysekil under sommaren. Händelser som varit relaterade till olika konstellationer av ungdomar har varit ett problem under flera år. Efter att man har vidtagit åtgärder från flera håll i kommunen verkade läget dock ha lugnat ner sig, men under tisdagskvällen var det dags igen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

LÄS MER: Lugnare i Lysekil i sommar

Det var strax innan elva på kvällen som samtal började trilla in till polisen om ett gäng på 5–6 ungdomar som ska ha kastat bangers och stökar runt på Badhusberget.

– Det ar flera som ringde och sa att det var ett gäng på 5–6 ungdomar. De hade bland annat kastat bangers så det small väldigt högt i området och man hörde även glaskross, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen i region Väst.

Polisen och väktare åker dit efter en stund och upptäckte en krossad ruta.

– När vi kommer fram till platsen är det lugnt men vi upptäcker att man har krossat en ruta på en dörr till ett trapphus.

Ungdomarna hade hunnit lämna platsen när polisen kom fram men polisen skrev en anmälan om skadegörelse.

Trots att det tidigare varit många händelser i Lysekil är polisen i nuläget inte oroliga att det ska blossa upp igen.

– Det får vi väl inte hoppas, vi vill ju såklart att det ska fortsätta vara lugnt. Förhoppningsvis är det bara en engångshändelse, säger Göran Gustafsson utredare på polisen i Uddevalla.