Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Två personer till sjukhus efter frontalkrock

Två bilar har frontalkrockade på väg 162 i Lysekil under fredagen, mellan färjeläget och Brandt bil. Tre personer satt i bilarna, varav två har förts till sjukhus. En man i 25-årsåldern misstänks ha somnat bakom ratten.

Strax innan klockan 17 kolliderade två bilar på väg 162 i Lysekil i höjd med Fiskebäck. Krocken skedde mellan färjeläget och Brandt bil.

– Det är två stycken bilar som frontalkrockat. Tre personer befann sig i bilarna och samtliga har tagit sig ut, säger Ola Nilsson på SOS alarm.

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till platsen. Två personer har förts till sjukhus. Enligt polisen har de inte livshotande skador.

– Den tredje ambulansen har lämnat och kört hem utan någon person. Så ingen mer behövdes föras till sjukhus.

Polisen misstänker att föraren av den ena bilen, en man i 25-årsåldern, har somnat bakom ratten och att det orsakat olyckan. En anmälan om vårdslöshet i trafik, alternativt grov vårdslöshet i trafik, kommer upprättas.

Enligt trafikverket var vägen avstängd, och vid 18-tiden var räddningstjänsten fortfarande kvar på platsen. Efter klockan 20.30 ska det dock vara fullt framkomligt igen.