Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Två utgivningsdagar för Lysekilsposten

Lysekilsposten, som sedan starten hållit kvar vid svartvita sidor och fullformat, gör nu helt om och krymper formatet. Samtidigt minskar man antalet utgivningsdagar från fyra till två i veckan.

Det avslöjade chefredaktören Ahlbin Gustafsson på tidningens hemsida under fredagen.

Som Bohusläningen berättade den 20 juli, har man på Lysekilsposten under en längre tid planerat för färre utgivningsdagar.

När Ahlbin Gustafsson på fredagen lade ut uppgifter på webben om hur tidningen ska se ut i framtiden, framgick att man också tänker byta format på tidningen.

Efter att man givit ut tidningen tisdag, torsdag, fredag och lördag utanför Lysekil och måndag, onsdag, torsdag, fredag inne i Lysekil, ska den i framtiden komma ut bara två dagar i veckan - tisdag och torsdag, berättar Gustafsson som tidigare i Bohusläningen berättat att man i samband med förändringarna även ska utveckla rapporteringen på nätet.

Förändringen träder i kraft den 3 oktober. Då kommer tidningen också att innehålla färgtryck. Det nya tidningsformatet i pappersupplagan heter Berliner och är en storlek ungefär mitt emellan det gamla fullformatet och tabloid (det gamla kvällstidningsformatet som de flesta tidningar har gått över till dag).

Det gamla tidningstryckeriet i gatuplan under redaktionen mitt i centrala Lysekil läggs ner.

– Ja, det var inget lätt beslut, men nödvändigt om vi ska klara framtiden. En tidningspress måste skötas och helst rulla varje dag Det blir inte effektivt för vår organisation att ha pressen kvar, skriver Gustafsson.