Ung man anhållen efter rån mot Ica-butik

Ica nära i Grundsund utsattes på måndagsförmiddagen för ett rån. En yngre man som misstänks för rånet har gripits efter en stor polisinsats. Senare under måndagskvällen anhölls mannen misstänkt för tre olika brott.
– Han greps utomhus i Fiskebäckskil, säger Gittan Karlsson, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

ANNONS
|

Vid klockan 09.13 på måndagsförmiddagen larmades polis till Ica nära i Grundsund med anledning av ett pågående väpnat rån, en brottsrubricering som senare ändrades till rån.

Enligt polisen ska en yngre maskerad gärningsman hotat både personal och kunder i butiken med en kniv.

– Vi är på plats och försöker ta reda på vad som hänt, men det är oklart om hotet har varit riktat mot butiken eller mot någon enskild person i butiken, berättade Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst initialt.

Stor polisinsats inleddes

Polisen sökte efter den misstänkte mannen med flera resurser, bland annat deltog en polishelikopter och två hundpatruller med i sökandet, enligt uppgifter till Bohusläningen. Men vid lunchtid lämnade patrullerna lämnade platsen.

ANNONS

Ingen person ska ha skadats fysiskt i samband med händelsen. Mannen fick inte med sig några pengar från butiken men en bilnyckel till en bil och sprang sedan till fots från platsen.

– Det är ett fullbordat rån med tanke på att han fick med sig bilnycklarna, säger Stefan Gustafsson.

Samtliga personer som befann sig i butiken under rånet har hörts av polisen.

– Vi har en klar bild över vad som har inträffat, men det är inget jag kan gå in på i nuläget.

Greps på Skaftö

Efter händelsen skrev Ica Nära på sin Facebook-sida att butiken är stängd tillfälligt på grund av rån.

Under eftermiddagen meddelade polisen att en yngre man som misstänks för rånet, har gripits efter en stor polisinsats. Mannen greps av polis utomhus i Fiskebäckskil.

– Initialt är brottsrubriceringen rån, men vi får se vart vi landet i det till slut, berättar Gittan Karlsson, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

Mannen hördes av polis under måndagen och anhölls senare misstänkt för försök till rån, försök till grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel och olaga hot.

ANNONS