Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Preems ägare Mohammed Al-Amoudi hotas av domstol, enligt uppgifter i amerikanska medier. Bild: Ronny B Nilsson

Uppger att Amoudi ska ställas inför rätta

Nu har Preems ägare, Mohammed Al Amoudi, varit frihetsberövad i mer än 400 dagar och det finns ännu inte några tecken på att han kommer att släppas fri. Nu uppger det amerikanska medieföretaget Bloomberg att Amoudi ska ställas inför rätta i en domstol i Saudiarabien. Datum har inte fastställts ännu,

I artikeln som publicerades den 13 december hänvisar medieföretaget Bloomberg till en anonym tjänsteman i Saudiarabien med insyn i ärendet som hävdar att Mohammed Al Amoudi kommer att ställas inför rätta. Tim Pendry, en av talesmännen för Amoudi, förnekade att så skulle vara fallet men ville inte ge någon ytterligare kommentar.

Mohammed Al Amoudie fängslades förra hösten tillsammans med cirka 200 prinsar och affarsmän på hotell Ritz Carlton i Riyadh och har sedan dess varit frihetsberövad. De flesta fångarna har släppts men det finns fortfarande ett antal personer som sitter i förvar.

Mohammed al Amoudi har stora tillgångar i bland annat Etiopien. Han äger också flera företag i Sverige, bland annat Preem där raffinaderiet Preemraff ingår. Han är även huvudägare i koncernen Midroc.

LÄS MER: Preems Al-Amoudi lämnar ordförandeposten