Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Nu görs ett nytt försök att exploatera Grönskhults industriområde på Skaftö.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Utreder försäljning av nytt industriområde

Nu är det meningen att Lysekils kommun ska värdera Grönskhults industriområde och upprätta ett exploateringsavtal för att sälja området.

Turerna har varit många när det gäller satsningen på ett nytt industriområde på Skaftö som pågått i många år. Sedan en tid finns en detaljplan som vunnit laga kraft men alla frågor har inte kunnat lösas. I somras beslutade kommunledningen att ansvariga tjänstemän skulle utreda vilka möjligheter som finns för att utöka området i syfte att få ned kostnaderna för exploatering.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Detta har undersökt av ansvariga tjänstemän som dragit slutsatsen att det inte finns något sätt at påverka kostnaderna per kvadratmeter. Det som skulle kunna påverka kostnaderna är någon form av förprojektering.

De tre alternativ som finns är att avbryta arbetet med industriområdet eller göra en exploatering i egen regi. Men detta innebär att kommunen inte får ersättning för sitt eget arbete. Det alternativ som valdes var att gå vidare med förslaget att sälja området till någon intresserad exploatör.