Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: DESAB /Privat

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Verktyg för närmare en halv miljon stulna

Verktyg för 400 000 kronor har försvunnit från ett varv i Lysekil. Men alla verktygen är märkta och det finns förhoppning om att de ska hittas igen.

Natten mot söndagen försvann flera verktyg från ett varv i Lysekil, vilket P4 Väst var först att rapportera om. Verktygen tillhörde företaget Donsö Engine and Shiprepair AB.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– De låg inlåsta i en båt inne på varvet i Lysekil och på morgonen var de borta. Så gick det till, säger Emil Green, vd för företaget.

Han berättar att verktygen har ett värde på 400 000 kronor, men att de antagligen inte kommer att kunna säljas vidare.

– Alla verktygen är märkta med serienummer och de har även ett klistermärke eller inristat DESAB. Så det finns förhoppning om att vi kommer hitta dom, säger han.

"Vi har väl våra misstankar"

Företaget tror att det är en person som har en bra lokalkännedom som utfört stölden, men vill inte spekulera i någon misstänkt.

– Det är ju någon som visste att vi var där eftersom det bara var våra verktyg som var borta. Vi har väl våra misstankar men det är inget vi vill gå ut med, säger Emil.

I en efterlysning på sociala medier har de listat de stulna verktygen och utlyst en hittelön på 10.000 kronor för den som kan ge tips som leder till att samtliga verktyg kommer tillbaka.

I slutet av februari utfördes en ytterligare en stöld i Lysekil, då från det kommunala bolaget Leva som blev av med ett ton koppar. Bolaget uppskattade att metallen hade ett värde på 50 000 kronor.

LÄS MER: Tjuvarna fick med sig omkring ett ton koppar