Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Yxbeväpnad man tvingade till sig bilar – greps vid färjeläge

Beväpnad med en yxa lyckades en man tvinga till sig två olika bilar i Fiskebäckskil under lördagskvällen. Han greps senare vid ett färjeläge och är nu misstänkt för rån.

En man i 30-årsåldern greps under lördagskvällen misstänkt för att ha rånat två personer på deras bilar. Mannen ska, enligt polisen, ha hotat personerna med en yxa.

Det hela ägde rum vid 20-tiden på lördagskvällen. Enligt polisen har mannen först slagit sönder sitt hem med yxan, innan han begav sig ut och krossade ett fönster till en annan bostad. Där ska han ha tvingat familjen som bodde i huset att lämna över sina bilnycklar till honom.

Efter bara några hundra meter körde mannen i diket med den stulna bilen. Då stoppade han en annan bilist och tvingade även den att lämna ifrån sig fordonet, genom att hota med yxan. Efter att ha kört en bit stannade han vid en bensinstation där han fällde ett träd som landade över vägen. Mannen lämnade sedan yxan på platsen och försökte tvinga till sig ytterligare en bil, något som han inte lyckades med.

Mannen greps av polisen någon timme senare vid färjeläget Fruvik. Han anhölls senare och är nu misstänkt för två fall av rån och olaga hot, försök till rån, skadegörelse och rattfylleri.

Enligt Jacob Hellåker, vid polisen i Västra Fyrbodal, ska polisen arbeta vidare med ärendet under söndagen.

– Det kommer hållas förhör med målsäganden och vittnen, och eventuellt även med den misstänkte.