Motorcykel krockade med bil – och körde omkull

En motorcyklist – med en passagerare – körde in i en personbil och sedan omkull på E6, strax norr om Rollsbomotet vid lunchtid på fredagen. Föraren misstänks för grovt rattfylleri och passageraren för narkotikabrott, eget bruk.

ANNONS

Larmet om olyckan kom klockan 12.25 på fredagen. Ambulans, räddningstjänst och polis larmades ut till olyckan.

Räddningstjänst och polis var framme vid olycksplatsen klockan 12.45. Till en början stängdes E6 av helt i södergående riktning.

– En motorcykel, med två personer på, har touchat en personbil och gått omkull. Vi håller på och släpper på trafiken i en fil. Prognosen är att det kommer vara helt öppet om en halvtimma, säger Lotta Molander, larm- och ledningsoperatör på Västra räddningsregionen, vid klockan 13.01.

Räddningstjänsten lämnade olycksplatsen vid klockan 13.22, enligt SOS Alarms Händelseinformation.

Framkomligheten på vägen var begränsad i väntan på bärgare. Klockan två på eftermiddagen var det åter full framkomlighet, enligt Trafikverket.

ANNONS

Misstänks för grovt rattfylleri

Föraren – en man – misstänks för grovt rattfylleri och passageraren – en kvinna – misstänks för narkotikabrott, eget bruk.

– De togs om hand av ambulans och kördes till Kungälvs sjukhus. Det ska inte vara några allvarliga skador, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson och fortsätter:

– Föraren är misstänkt för grovt rattfylleri. Han blåste positivt i ett sållningsinstrument och det blir väl att vi tar ett blodprov på honom och passageraren på sjukhuset. Den kvinnliga passageraren misstänks för narkotikabrott, eget bruk.

ANNONS