Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Över 50 elever har sökt till nya Dinglegymnasiet

Hittills har 56 elevansökningar till 50 platser kommit in till nya Dinglegymnasiet som ska starta till hösten.

Han var rektor här fram till 2010 och är numera ordförande i Dingleskolans elevförbund, som är största ägaren, och styrelseordförande för Dinglegymnasiet AB.

Kommunen har köpt lokalerna av Västra Götalandsregionen som lade ner den gamla utbildningen här. Komvux finns redan på skolan och därmed också ett fungerande kök. Mellan 230-240 personer har köpt andelar i Dinglegymnasiet AB för 500 kronor styck.

– Vi har dessutom tillgång till några fonder som genom åren byggts upp av tidigare rektorer på Dingleskolan och som förvaltas av Dingleskolans elevförbund, berättar Göran Holmberg.

Skolan ska erbjuda utbildning i djurvård, hundskötsel, hästskötsel, trädgård och lantbruk.

– Men alla linjerna ska vara universitetsgrundande, om man vill det som elev. Kursprogrammen blandas därför med nödvändiga ämnen som språk, matematik, naturkunskap och annat, säger Göran Holmberg.

– Intresserade lärare har hört av sig i tillräcklig mängd och vi har fler elever än det får plats i första omgången. Nu ska bara skolinspektionen hit och kontrollera att allt är sin ordning, så startar vi till hösten.

Den nya friskolan i Dingleskolans lokaler kommer att kunna ta emot 50 elever till hösten.

– Vid lunchtid den 1 februari hade vi fått in 56 elevansökningar och de fortsätter att strömma in. Man kan söka hela vecka 5, säger Göran Holmberg.

Han berättar också att ett tiotal lärare har hört av sig för att få jobba på Dingleskolan.

– Vi har täckt alla ämnen med lärarkompetens, utom när det gäller idrott. Där handlar det om en halvtidstjänst och jag räknar med att vi kommer att kunna ordna den lärartiden också.