Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Anders Ottosson, årets företagare.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Anders Ottossons familjeföretag blev årets företagare

Som 16-åring tog Anders Ottosson över sina föräldrars jordbruk i Hedekas. Nu har hans företag 15 anställda. Men hålls fortfarande inom familjen.

I slutet av 1970-talet bestämde sig tonåringen Anders Ottosson för att axla ansvaret. Som 16-åring tog han över föräldrarnas jordbruk i Hedekas i Munkedals kommun.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Många år har gått men företaget är fortfarande familjeägt och Anders Ottossons båda söner, Jonas och Marcus, går i sin pappas fotspår.

I dag är det inte bara inom jordbrukets ramar som familjeföretaget arbetar. Man expanderar in i både entreprenad, transport och fiberbranschen.

Det har man gjort genom att exempelvis ta över Eklunds maskin för några år sedan. Och så sent som för något år sedan köpte familjeföretaget Fisketorps gamla skola där man planerar renovering, för att bygga både hotellföretag och sitt egna huvudkontor.

– Vårt senaste förvärv är fastigheten där före detta Ljungbergs snickerifabrik låg. Vi planerar nyetableringar både från externa företag och egna, berättar pristagaren.

Priset delades ut i samband med kommunstyrelsens sammanträde senaste sammanträde.

Vid utdelningen, där företagarna i Munkedals ordförande Carina Thorstensson gav Anders Ottosson både diplom och blombukett, poängterade hon att hans företag är ett av de cirka 890 arbetsställen som finns i kommunen.

– Växer småföretagen, växer Munkedal. Det här är ett företag som inte verkar se några begränsningar utan i stället ser framåt och följer med i utvecklingen, säger hon.