Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Artic Paper i Munkdal tvingas permittera personal. Bild: Cia Karlsson

Arctic Paper tvingas permittera anställda

Efterfrågan runt om i världen minskar kraftigt på det papper som produceras på Arctic Paper i Munkedal. Orsaken är den pågående pandemin med coronaviruset. Nu har företaget lämnat in en ansökan till Tillväxtverket för att kunna permittera en del av personalen.

- Just nu minskar efterfrågan på i stort sett alla produkter både i Sverige och andra länder och det påverkar givetvis oss också, säger Göran Lindqvist, vd på Arctic Paper i Munkedal där det jobbar cirka 300 personer.

Företaget har lämnat in en ansökan till Tillväxtverket för att kunna korttidspermittera personal. Enligt Lindqvist kommer en del anställda att bli permitterade på 20 procent. Men de finns även anställda som kommer att bli permitterade 40 eller 60 procent av arbetstiden. Han kan i nuläget inte säga hur många som kommer att korttidspermitteras.

- Vi är tvungna att köra på det här sättet, säger Göran Lindqvist, vd på Artic Paper i Munkedal. Bild: Cia Karlsson

- Det går inte att svara på den frågan eller hur lång tid detta kommer att pågå men förhoppningsvis kommer det här att vara över så snabbt som möjligt, säger han.

Arctic Paper är en av de ledande tillverkarna i Europa av obestruket papper med en betydande export runt om i hela världen. En hel del av papperet används till att tillverka böcker eller andra typer av kvalitetsprodukter. Den minskade efterfrågan slår kraftigt mot verksamheten på pappersbruket i Munkedal.

- I nuläget handlar det om att vi måste gå ner till 60 procent av vår produktionskapacitet, säger Göran Lindqvist.