Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Bävern fortsätter härja i Munkedal

Bävrarna fortsätter att härja i Munkedals kommun. Även Museiföreningen Munkedals Jernväg har drabbats och nu ser de oroligt på framtiden.

För några veckor sedan skrev Bohusläningen om bävrarna som härjar för fullt längs Maltes stig i Munkedals kommun. Flera stora almar ligger på marken i det område där det finns möjlighet att gå vidare till Saltkällan.

– Jag gissar att det handlar om ett 40-tal träd som har fällts, sa Malte Nytorpe från föreningen Sällskapet Malte, men som inte längre är så aktiv.

Men Sällskapet Malte är inte den enda föreningen som drabbats av bävrarnas arbete. Även Museiföreningen Munkedals Jernväg har drabbats.

Vid den norra delen av Risvarp intill Munkedals Jernväg har bävrarna härjat för fullt. Det meddelar Dag Legnesjö från föreningen.

– De har varit vid den västra sidan av Örekilsälven. Två stora träd har drabbats, varav det ena har börjat falla men fångats upp av andra träd, säger han och tillägger att detta inte är något nytt problem.

– Det har varit såhär tidigare och det är onekligen ett stort problem för oss.

Problemet är träden som kan komma att falla över föreningens tågbana. Om bävrarna fortsätter såsom de gör är Dag Legnesjö orolig över spåret och det kommande tågsläppet.

– I slutet av april drar vårt tågsläpp igång och då får det inte ligga några träd över banan. Om bävrarna fortsätter i området kommer det att innebära extra arbetsdagar för oss i föreningen.

Läs mer: