Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/19

Benrester hittade vid Saltkällan – plats avspärrad för teknisk undersökning

Polis har spärrat av ett område vid Saltkällan i Munkedal efter att skelettdelar hittats. Polisen utesluter inte att att det kan röra sig om mänskliga kvarlevor och utför nu teknisk undersökning på platsen.

Enligt Sten-Rune Timmersjö, chef för grova brott i Fyrbodal, har ett stort område sökts av vid Saltkällan under tisdagen efter att polis hittat vad man tror är mänskliga kvarlevor.

Enligt polisen gjordes upptäckten vid 10.30-tiden på tisdagsförmiddagen och teknisk undersökning befinner sig nu på platsen.

– Vi har påträffat vad vi tror är mänskliga kvarlevor. Det som har hittats måste analyseras, det är ingen som vet med säkerhet vad det är. Men det som är intressant i samband med platsen är fallet med försvunna Alexander, säger han.

Anhöriga har blivit informerade om fyndet och att polisen ännu inte med säkerhet kan avgöra vad det är som har hittats utan en teknisk analys. Enligt Timmersjö kommer insatsen att fortsätta även under morgondagen.

– Ett större område har spärrats av och där kommer finnas vakter som patrullerar under kvällen. Sedan kommer insatsen fortsatta imorgon, säger han.

Det var i januari 2020 som 26-årige Alexander Carlsson från Uddevalla anmäldes försvunnen efter att senast ha setts till i Munkedal.

LÄS MER: Efterlyst tar upp fallet med Alexander

LÄS MER: Försvunnen Uddevallabo kan vara kidnappad

LÄS MER: Fortfarande inga spår efter försvunne Uddevallabon