Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Arkivbild.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Bil har kört av vägen i Munkedal

Under onsdagsmorgonen inträffade en trafikolycka på länsväg 165 vid Svarteborg. En personbil hade kört av vägen och föraren har körts till sjukhus.

Vid klockan 06.02 fick SOS alarm samtal om en trafikolycka på länsväg 165 vid Svarteborg i Munkedal. Bilen hade kört ut på en åker.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Bilen står på alla fyra på en åker. Det verkar inte vara något jätteallvarligt. Ambulanshelikopter skulle starta, men åkte inte dit. Skadeläget är oklart, men han är vaken och talbar, säger Hans Lippens, polisens presstalesman i region väst.

Räddningstjänst och ambulans har varit på plats vid olyckan och mannen fick föras till sjukhus. Hur eller varför bilen åkte av vägen är oklart.

– Det är busväder ute och blött. Men inte halt eller så. Men bilen hade hamnat ute på ett fält och låg vid sidan av vägen, säger Mikael Gard på räddningstjänsten.

Vägen var inledningsvis helt avstängd under räddningsarbetet. Bilen var tvungen att bärgas från platsen.

– Vägen är i alla fall avstängd inledningsvis när ambulans, polis och sådär kommer fram så de kan jobba ifred. Men sedan kan de börja släppa på trafiken igen, säger Hans Lippens.