Biltransport kördes omkull på E6

Vid 03-tiden natten på måndag körde en biltransport omkull på E6 i södergående riktning i höjd med Dingle, norr om Munkedal. 10-15 bilar låg utspridda längs med vägen som under räddningsarbetet var helt avstängd i en riktning.

ANNONS
|

Det var strax innan klockan tre under natten mot måndagen som SOS larmades om en trafikolycka på E6. När räddningstjänsten kom fram möttes de av en långtradare som hade fraktat bilar. Den hade kört omkull och tappat ett antal bilar längs med vägen.

– Själva lastfordonet ligger vid sidan om vägen. Vi har spärrat av helt. Vissa lastade bilar har vält och andra hänger kvar, säger Patrik Karlsson vid räddningstjänsten.

Det hade även blivit ett läckage på lastbilens bränsletank som räddningstjänsten fick täppa till.

– Det är halt och dimmigt på platsen. Riktigt eländigt tydligen. Det kan vara orsaken till olyckan men det vet jag inte, säger Patrik Karlsson.

ANNONS

Omfattande bärgningsarbete

Enligt Trafikverkets initiala prognos skulle olyckan påverka trafiken fram till klockan tio på förmiddagen.

– Men det är lite oklart. När vi är klara på platsen är det ganska avancerad bärgning som ska till, berättade Patrik Karlsson.

Vid 06-tiden hade räddningstjänsten avvecklat från platsen och ett körfält var åter öppen för trafik.

Vid 13-tiden på måndagseftermiddagen var det dags för bärgning av lastbilen.

– Det är bara lastbilen som bärgas, bilarna är redan bärgade, och det är omledning på platsen, sa Marie Eriksson, vägtrafikledare vid Trafikledningscentralen.

Omledningen skedde via gamla E6 från Rabbalshedemotet till Gläborgsmotet. Under eftermiddagen har vägen öppnats för trafik igen.

Det finns inga uppgifter på om någon blivit skadad i olyckan.

ANNONS