Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ove Göransson, ordförande i PRO, tycker att något måste göras för att pensionärsorganisationerna i Munkedal ska få tillgång till bra lokaler vid olika sammankomster.  Bild: Ingvar Spetsmark
Ove Göransson, ordförande i PRO, tycker att något måste göras för att pensionärsorganisationerna i Munkedal ska få tillgång till bra lokaler vid olika sammankomster. Bild: Ingvar Spetsmark

Brist på samlingslokaler ställer till det för pensionärerna i Munkedal

Det är ont om större samlingslokaler i centrala Munkedal och det ställer till med problem för de lokala pensionärsorganisationerna. Årets julfest kommer att hållas i Hällevadsholm och buss ska hyras in för att lösa detta.

– Det finns inte några samlingslokaler i centrala Munkedal som är tillräckligt stora när olika träffar planeras, säger Ove Göransson, ordförande för PRO i Munkedal och Bohuslän.

I församlingshemmet i Munkedal finns det plats för ett 70-tal pensionärer, men de lokalerna är för små, enligt Göransson.

Inget alternativ

– Folkets hus i Munkedal är inte längre ett alternativ för oss. Den samlingslokal som finns i den byggnaden går inte längre att använda. Det saknas hiss och köket är omodernt.

I nuläget har PRO i Munkedal en mindre lokal i centrum. Siv Göransson, Reine Torberntsson, Gullan Thor och Birgitta Johansson brukar ofta träffas där och prata och gå olika studiecirklar.

– Det rymmer inte mer än ett 20-tal personer i den här lokalen och det blir trångt när vi ordnar kulturcafé på fredagar, säger Siv Göransson.

Bristen på större samlingslokaler i centrala Munkedal för pensionärsföreningarna PRO och SPF och övriga föreningar som inte sysslar med idrott är ett problem. I Hedekas, Dingle och Hällevadsholm finns det bra lokaler.

– Det här måste lösas på något sätt, säger Birgitta Johansson.

Oklart

Det är oklart om Folkets hus på Stale kommer att kunna användas som samlingslokal för föreningar i Munkedal. Byggnaden såldes 2017 till Jonathan Lindberg och bröderna Hoppe och arbetet med att utveckla lokalerna pågår för fullt.

– Just nu håller vi på att bygga klart ett antal lägenheter i fastigheten. Det är också meningen att vi ska snygga till fasaden utvändigt, säger Jonathan Linndberg.

I dag är det ett antal föreningar, bland annat Munkbuggarna, som hyr in sig i den nedre våningen där det finns en större samlingslokal. Det är oklart hur de här utrymmena i byggnaden ska användas i framtiden.

– Det är något som vi håller på att titta närmare på, säger Jonathan Lindberg.

Enligt kommunalrådet Jan Hognert (M) är detta en fråga som diskuterats i många år i Munkedal. Han hade hoppats att det hade gått att hitta en lösning i Folkets hus i Munkedal.

– Vi har tittat om det går att använda skolans lokaler men det som ställer till med problem är att det måste finnas utbildad personal i köket. I nuläget vet jag inte hur detta ska lösas.